Garageportar i Stockholm och Uppsala. Vi hjälper dig montera din garageport i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Garageportar – flera olika modeller

Börjar det bli dags att byta ut garageporten? Vi erbjuder garageportar som passar för just dina förutsättningar och typ av garage. Välj mellan olika modeller och typer samt tillval som motorstyrning och lackering i valfri RAL-kulör. Naturligtvis monterar vi också din nya garageport.

Kontakta oss för pris

018-120 800

info@upplandsporten.se

Några olika typer av garageportar

Innan du beställer en ny garageport är det bra om du noga funderar igenom både vilket utseende och vilken funktion du behöver och vill ha. Faktorer som påverkar val av garageport kan vara utrymmet innanför och utanför garageporten, takhöjden i garaget eller hur ofta garaget används. Vi hjälper dig gärna att välja rätt garageport.

Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Garageport i modellen takskjutport

Takskjutport

Takskjutporten består av ett antal sektioner som är sammankopplade och fästa i skenor som löper längs öppningen och upp i garagets innertak. Porten öppnas vertikalt och löper sedan längs skenorna som sitter i innertaket.

Genom att takskjutporten löper längs innertaket tar den minimalt med utrymme, både inne i garaget och utanför. Portens praktiska egenskaper har gjort den till det naturliga valet för många kunder när det blivit dags för byte av garageport.

Se våra takskjutportar →

Garageport i modellen vipport

Vipport

Vipporten sitter i en fast ram och öppningen sker genom att du drar nedre delen av porten utåt för att sedan skjuta upp den under garagets innertak. Vipporten har varit en mycket populär garageport under många och mellan 60- och 80-talet var porten helt dominerande på marknaden. Det gör att många äldre vipportar fortfarande sitter monterade i garage runt om i landet.

Se våra vipportar →

Garageport av modellen slagport som också kallas garagedörrar

Slagport

Slagporten består av två sidohängda dörrar och tar således ingen plats inne i själva garaget, vilket talar för slagportens fördel. Det gör också priset. En slagport är ofta ett billigt alternativ, även om det finns undantag. Nackdelen med en slagport är att den tar plats utanför garaget. Porten är också enkel att montera på egen hand.

Se våra slagportar →

Garageportarna kommer med flera valmöjligheter

När du ska välja ny garageport har du inte bara möjlighet att välja rätt porttyp, utan även göra smarta val av såväl design som funktion. Du kan exempelvis välja en eldriven garageport som du enkelt och bekvämt kan öppna utan att kliva ur bilen. Porten kan du sedan få lackerad i en färg som passar husets övriga färgskala.

Garageport med motor

De flesta porttyper kan fås med motordrift, vilket innebär att du enkelt och bekvämt manövrerar garageporten med exempelvis fjärrkontroll, knapp eller koddosa. Det är extra skönt en kall och snöig vinterdag att slippa kliva ur bilen för att öppna garageporten.

Garageport lackad i valfri färg

De flesta av våra garageportar kan fås lackerade i valfri RAL-kulör för att passa perfekt till såväl husets som garagets färgskala. Välj en port i klassisk vit, grå eller svart eller välj en spännande färg för att ge garaget en utmärkande detalj.

Oisolerade eller isolerade garageportar

Har du ett uppvärmt garage kan du genom att välja en isolerad garageport spara energi vilket också innebär sparade kronor. Vi erbjuder en mängd olika isolerade porttyper till ditt garage, även med fönster. Vid kallgarage kan du med fördel välja en oisolerad garageport som ofta är billigare än en isolerad. Våra oisolerade slagportar eller vipportar är prisvärda alternativ.

Byta ut din gamla garageport

Anledning till att byta ut sin gamla garageport kan vara flera, men en viktig anledning är säkerheten. Flertalet av de äldre garageportarna av modellen vipport innehåller fjädrar som ibland kan innebära en säkerhetsrisk. Anledningen är att fjädrarna i den äldre konstruktionen kan bli uttjänta och brista. Om en fjäder brister kan de orsaka såväl sakskador som allvarliga personskador. Se därför till att besiktiga din vipport innan skadan sker. Vi hjälper dig att besiktiga din garageport och även att välja ut en ny likvärdig port om du så önskar. Naturligtvis kan vi även montera din nya port om du inte vill göra det själv.

Montering av garageport i Stockholm- och Uppsalaområdet

Garageportar installeras enklast med hjälp av en erfaren montör för att säkerställa att din garageport fungerar felfritt i många år. Väljer du ändå att montera garageporten på egen hand bör du avsätta ett par arbetsdagar för installationen. Väljer du att anlita oss på Upplandsporten brukar vi kunna montera de flesta garageportar under en arbetsdag.

Vi utgår från Uppsala men vänder oss till kunder i hela Stockholms- och Uppsalaområdet. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal så berättar vi mer.

Lämna ditt nummer så ringer vi dig!

Leverantörer

Vi erbjuder garageportar och dörrar från ledande leverantörer och erbjuder kunden en flexibel lösning.

Wisniowski

Wisniowski erbjuder kvalitativa garageportar och dörrar som kan anpassas till kundens unika förutsättningar. Wisniowski har drygt 25 år av kompetens i byggbranschen.

Edsbyporten

Edsbyporten har tillverkat garageportar och dörrar i sin fabrik i Edsbyn i över 60 år. En port eller dörr från Edsbyporten kommer med möjligheten till egen design.

Dieden-Ekodoor

Dieden-Ekodoor tillverkar vipp-, slag- och takskjutportar i sin fabrik i Broby. De använder till största del svenskt material och erbjuder kundanpassade lösningar.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.