Slagportar – traditionella garagedörrar

Slagporten består av två garagedörrar som öppnas utåt som en pardörr. Det är en traditionell garageport som passar garage som används mer som förråd eller hobbyrum än till daglig förvaring av bilen.

Kontakta oss för pris

018-120 800

info@upplandsporten.se

Hur fungerar en slagport?

En slagport består av två sidohängda garagedörrar som öppnas utåt, ungefär som en pardörr. Slagporten ställer minimala krav på inbyggnadshöjd och passar därför garage med låg takhöjd. De tar inte heller något utrymme i garaget då öppningen sker utåt. Eftersom slagporten fungerar som en dörr är hela öppningen i fullhöjd redan från början.

Slagporten är ett utmärkt alternativ för garage som används som förråd, hobbyrum eller för förvaring av trädgårdsredskap. Du slipper öppna upp hela öppningen då den ena dörren låses med spanjolett och den andra fungerar som dörr för gångtrafik. Även för hushåll där barn far runt och kanske vill ha sin trehjuling i garaget kan slagporten vara ett utmärkt alternativ.

En slagport tar plats med är billig

Nackdelen med en slagport är att den tar plats utanför garaget. Har du exempelvis ingen carport framför garagedörrarna måste du vintertid skotta bort snön innan du kan öppna porten. Däremot tar den ingen plats inne i själva garaget, vilket talar för slagportens fördel. Det gör också priset. En slagport är ofta ett billigt alternativ, även om det finns undantag. En slagport är också enkel att montera på egen hand. Vi hjälper dig naturligtvis att montera dina garagedörrar om du så önskar.

Att tänka på om slagportar

Står bilen parkerad framför slagporten kan dörrarna lätt orsaka skador på bilen om de slår igen. Garagedörrarna fångar upp stora mängder vind och de kan slå igen med stor kraft, varför vi rekommenderar att dörrstopp alltid användas för att säkra dörrarna i öppet läge.

Det går att montera automatiska dörröppnare även till slagportar. Då krävs att en särskild konstruktion sätts på dörren. Det krävs också en hel del snöröjning utanför portarna vintertid så att dörrarna kan skjutas upp på vid gavel. Slagporten är i grundutförande den enda garagedörr som inte är byggd för motordrift. Innan du monterar någon motorlösning på våra slagportar rekommenderar vi därför att du tar kontakt med oss för goda råd.

Leverantörer

Vi erbjuder garageportar och dörrar från ledande leverantörer och erbjuder kunden en flexibel lösning.

Wisniowski

Wisniowski erbjuder kvalitativa garageportar och dörrar som kan anpassas till kundens unika förutsättningar. Wisniowski har drygt 25 år av kompetens i byggbranschen.

Edsbyporten

Edsbyporten har tillverkat garageportar och dörrar i sin fabrik i Edsbyn i över 60 år. En port eller dörr från Edsbyporten kommer med möjligheten till egen design.

Dieden-Ekodoor

Dieden-Ekodoor tillverkar vipp-, slag- och takskjutportar i sin fabrik i Broby. De använder till största del svenskt material och erbjuder kundanpassade lösningar.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.