Vipport – en beprövad garageport

Vipporten är som oisolerad en billig garageport som monteras i en fast ram och som ligger längs med garagets innertak i öppet läge. Valmöjligheterna är många och porten kan fås med inbyggt fönster eller gångdörr och finns som både isolerad och isolerad.

Kontakta oss för pris

018-120 800

info@upplandsporten.se

Hur fungerar en vipport?

Vipporten sitter i en fast ram och öppningen sker genom att du drar nedre delen av porten utåt för att sedan skjuta upp den under garagets innertak. Vipporten har varit en mycket populär garageport under många och mellan 60- och 80-talet var porten helt dominerande på marknaden. Det gör att många äldre vipportar fortfarande sitter monterade i garage runt om i landet.

Kontrollera din äldre vipport

Har du en äldre vipport är det nödvändigt att du kontrollerar säkerheten och funktionen på porten. Kända brister på äldre portar är att infästningen till fjädern kan släppa eller att fjädern har försämrats till den grad att den riskerar att gå av. Är någon i närheten när en äldre vipports fjäder går av finns risk för allvarliga olyckor, varför det är viktigt att kontrollera skicket så snart som möjligt. Vi hjälper dig att kostnadsfritt besiktiga din gamla vipport – kontakta oss redan idag.

TIPS! Dra en stålvajer genom fjädern och skruva fast vajern under och över fjädern. Då kan inte fjädern flyga iväg om den släpper.

Moderna vipportar

Dagens vipportar är konstruerade så att de passar för i stort sett alla garage och kännetecknas av en säker teknik i ett stort designurval. Vi kan erbjuda vipportar till singel- och dubbelgarage eller anpassade portar för exempelvis bostadsrättsföreningar och företag som behöver byta ut äldre vipportar. Våra vipportar finns i en mångfald av färger och paneltyper, både som isolerade eller oisolerade.

Säkerheten har förbättrats avsevärt sedan de äldre vipportarna. Vi har till exempel en konstruktion på alla våra vipportar så att olyckor med fjädrar inte längre kan inträffa.

Många valmöjligheter

Vår enklaste modell är en enkel oisolerad vipport i stålplåt med handtag, lås och cylinder. Porten består av ett portblad med förzinkade karmar och tillhörande takskenor. Porten är mycket prisvärd, enkel att montera och finns i många olika färger och utföranden.

För att förhöja användningsområdet på våra vipportar kan vi montera in fönster i portbladet så du får ett ljusinsläpp och även sätta in en inbyggd gångdörr i porten så du inte släpper ut värmen varje gång du öppnar porten. Praktiskt och enkelt, det är det som gör skillnad.

Självklart kan du beställa garageporten med motordrift. Du kan då enkelt manövrera porten då du endast behöver trycka på tillhörande fjärrkontroll för att öppna och stänga porten – praktiskt då bilen ska köras in i garaget.

Varför välja en vipport?

Fördelen med en vipport är att det är en stabil konstruktion med få rörliga delar som inte kräver mycket underhåll. Vipporten kan vara en billig garageport, speciellt om du väljer en oisolerad port. Nackdel är den begränsar utrymmet i höjd då den i öppet läge hänger i portöppningen, den tar även lite plats framför porten när den öppnas, särskilt vintertid kan det vara lite besvärligt då du måste hålla rent med snö framför portbladet för att kunna öppna porten.

Leverantörer

Vi erbjuder garageportar och dörrar från ledande leverantörer och erbjuder kunden en flexibel lösning.

Wisniowski

Wisniowski erbjuder kvalitativa garageportar och dörrar som kan anpassas till kundens unika förutsättningar. Wisniowski har drygt 25 år av kompetens i byggbranschen.

Edsbyporten

Edsbyporten har tillverkat garageportar och dörrar i sin fabrik i Edsbyn i över 60 år. En port eller dörr från Edsbyporten kommer med möjligheten till egen design.

Dieden-Ekodoor

Dieden-Ekodoor tillverkar vipp-, slag- och takskjutportar i sin fabrik i Broby. De använder till största del svenskt material och erbjuder kundanpassade lösningar.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.